Het gebouw

De kerk

De blikvanger van Engelenburcht is de prachtige Kloosterkerk. Deze neogotische kerk werd gebouwd in 1880 en deed jaren dienst als Kloosterkerk voor het internaat. Dagelijks woonden honderden meisjes uit binnen‑ en buitenland hier de eucharistie bij onder streng toezicht van de zusters.

Grafkelder

In 2007 vertrokken de laatste zusters uit het Ursulinenklooster Sint‑Angela. Althans, zo werd gedacht. Een dertigtal nonnen liggen begraven onder het klooster. Meer dan honderd jaar was deze begraafplaats een goed bewaard geheim, maar tijdens de renovatie stootte de bouwheer op de grafkelder. Eén graf stond echter leeg. Zou deze zuster nog ronddwalen in Engelenburcht?

Tuinen

Een prachtig stuk natuur loopt vanaf het klooster tot helemaal aan de Vaart. Vroeger diende de tuin als zelfvoorziening van het klooster. Momenteel heeft de 4 hectare grote tuin verschillende functies. De school gebruikt een halve hectare voor sportvelden; 2 hectare wordt ingezet voor een duurzaam samenmoestuin‑project en vlak tegen het klooster ligt de stiltetuin waar rust en bezinning centraal staan.

De moestuin is een tuin waar iedereen welkom is en samen ecologisch verantwoord voedsel geproduceerd wordt. Dat was het doel van drie enthousiaste Tildonkenaren. De nieuwe moestuin brengt mensen uit de omgeving bij elkaar, niet alleen voor groenteteelt, maar ook om samen te genieten een rustige wandeling of zomerse dagen. Ook jij bent van harte welkom! Meer weten of wil jij ook je steentje bijdragen aan de nieuwe kloostertuin? Dat kan via de website van het samenmoestuin‑project!

De tuin zelf is eigendom van VZW immo kwaliteitsfonds. De VZW Nieuwe Kloostertuin Tildonk huurt de grond voor onbepaalde tijd van immokwaliteitsfonds vzw.

Op zoek naar een unieke feest‑ en vergaderzaal?

Ontdek de prachtige zalen van Engelenburcht, hun capaciteit en huurprijzen. Al onze zalen zijn volledig uitgerust met moderne multimedia‑apparatuur. Kortom, de ideale locatie voor uw vergaderingen, bedrijfsfeesten en opleidingen!

Ontdek hier onze zalen